Bousaid: Webwinkels een trend aan het worden
29 Mar 2018, 06:29
foto
Jim Bousaid, algemeen directeur van de Hakrinbank. (Foto: Raoul Lith)


Hakrinbank Online Payments is een faciliteit waarbij er betalingen via internet verricht kunnen worden voor producten. “Als je thuis koekjes bakt, zet je een webwinkel op, het verlaagt de toetredingsdrempel van ondernemers tot de markt,” zegt Jim Bousaid, directeur van de Hakrinbank. De faciliteit is vooral gericht op de lokale markt, het bedrijfsleven en de consument.

Volgens Raymill Ost, directeur van Smart Secure Solutions NV, is het systeem zo veilig als het kan zijn. Er is strak gewerkt aan de compliance regels, de internationale standaarden die gehandhaafd worden om dit soort producten te certificeren en testen. De veiligheid is een continu proces. “Bij betalingen via deze faciliteit is er een driedubbele beveiliging, omdat inloggen plaatsvindt via het e-mailadres. De mensen moeten hun pincode kennen en bij bepaalde bedragen kan worden ingesteld dat er een code via de mobile telefoon gebruikt moet worden om in te loggen,” geeft Ost aan.

Bousaid legt uit dat de webwinkels worden opgezet door de bedrijven zelf. Momenteel zijn er vijf bedrijven aangesloten bij het nieuwe online betaal systeem (EBS, Telesur, HSDS, Kirpalani en Craftstore). Verschillende bedrijven zijn op dit moment bezig met het opzetten van hun webwinkel. Het is de trend dat inkopen online gedaan worden, vindt Bousaid. De consument kan thuis zaken doen en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Hij spoort ondernemers aan om webwinkels te beginnen. Bousaid geeft aan dat de bank in onderhandeling is met andere financiële instellingen via BNETS voor het uitbreiden van deze dienstverlening.

HSDS is een van de winkels die reeds online producten verkocht. “Dit product is een uitkomst voor ons waarbij de klant vooraf kan betalen en zeker is dat ze het product kan krijgen,” zegt Pavan Bhojwani directeur van HSDS. Zodra mensen het gebruiken en zien hoe prettig, aangenaam en makkelijk het is, dan gaat de bestelling ook een stukje makkelijker. “Vroeger moest je uitrijden of cash in huis hebben om bij de levering te betalen, terwijl het nu digitaal kan”.

Hakrinbank Online Payment is dinsdag gelanceerd waarbij aankopen alleen in Surinaamse dollars kunnen geschieden met een pinpas van de bank.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May