Malala keert na zes jaar terug naar Pakistan
28 Mar 2018, 20:41
foto
Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai is na zes jaar weer terug in Pakistan. (Foto: Reuters)


Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai is voor het eerst teruggekeerd naar Pakistan sinds zij werd beschoten door Taliban-militanten. Yousafzai, nu 20 jaar oud en een welbespraakte mensenrechtenactivist, werd in 2012 door een schutter in het hoofd geschoten voor campagne voor onderwijs voor meisjes en vrouwen.

De details van de reis zijn geheim gehouden "met het oog op de gevoeligheid", vertelde een functionaris aan persbureau AFP. Van haar wordt verwacht dat ze ontmoetingen heeft met premier Shahid Khaqan Abbasi.

De Pakistaanse televisie heeft een video uitgezonden waarin zij samen met haar ouders onder strenge beveiliging te zien zijn Benazir Bhutto International Airport in Islamabad.
Na haar beschieting werd ze naar het Verenigd Koninkrijk gebracht waar ze werd behandeld in Birmingham, waar haar familie blijft wonen. Sinds ze in 2014 de Nobelprijs voor de vrede heeft gewonnen, blijft ze campagne voeren terwijl ze aan de universiteit van Oxford studeert.

Ze heeft haar wensen herhaaldelijk herhaald om terug te keren naar Pakistan, waaronder op het World Economic Forum in januari van dit jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May