Suriname geeft gehoor aan verrichten goede daad
28 Mar 2018, 18:29
foto
Scholieren van het Imeao en vrijwilligers planten schaduwbomen in verband met Good Deeds Day.


Met het planten van enkele schaduwbomen op Imeao 4 is dinsdag, gisteren, de kick-off gegeven voor de activiteiten in verband met Good Deeds Day (GDD 2018). Deze dag wordt internationaal op 15 april herdacht en de landen zijn vrij om zelf invulling te geven aan deze dag. In Suriname wordt deze dag voor het eerst gevierd en ligt de coördinatie in handen van Stichting Suricorps For Development.

Good Deeds Day wordt wereldwijd gevierd, waarbij meer dan 2,5 miljoen vrijwilligers uit meer dan 93 landen worden aangespoord om goede daden te verrichten voor mens en planeet. Ruim 50 studenten van het Imeao hebben meegedaan aan de kick-off. Valentino Nasa van Suricorps zegt dat er gedegen voorwerk is verricht.

Suriname/Suricorps zit via de Caribbean Volunteers Exchange Programma( CVX) in een regionaal netwerk met organisaties in Jamaica, Trinidad & Tobago, St Lucia en Haïti. Deze landen hebben via de GDD International goedkeuring gekregen om ook een regionale activiteit op te zetten samen met United Nations Volunteers (Caribbean). Vervolgens is gekeken naar de gezamenlijke uitdagingen in het Caribisch Gebied, vertelt Nasa en is besloten een thema te koppelen aan GDD 2018; Plant for Peace. Klimaatsverandering en geweld in alle facetten zijn enkele van de uitdagingen waarmee de regio zit, zegt Nasa. De landen waren toen aan de hand van het thema vrij om door projecten GDD 2018 in te vullen.

“Mede dank zij de vrijwilligers van Suricorps, werkers van Openbaar Groen, de schoolleiding en de studenten zelf hebben we een goede en behoeftige daad verricht voor de school”. Samen met het ministerie van Regionale Ontwikkeling zullen er nog activiteiten worden ontplooid.

Zo is vandaag is GDD Facebook selfie challenge gestart. Enkele bekende en bijzondere Surinamers hebben het voortouw genomen om het volk, maar vooral studenten te inspireren een goede daad te verrichten. Want de GDD draait allemaal om een goede daad verrichten. Deze moet dan worden gepost en de persoon met de meeste likes wint een award. Na de paasvakantie is er een bewustwordings- en informatiesessie gepland op Mulo Noordpoolweg, waar ook schaduwbomen zullen worden geplant.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May