Drastische herschikking kabinet Jamaica
28 Mar 2018, 12:12
foto
Premier Andrew Holness van Jamaica heeft schoonschip gehouden in zijn kabinet.


Terwijl president Desi Bouterse zijn herschikte regeerteam morgen bekendmaakt in regeringsverband en volgende week de nieuwe leden zal benoemen, heeft de Jamaicaanse premier Andrew Holness de bezem door zijn kabinet gehaald. Hij heeft aangrijpende wijzigingen doorgevoerd, waarbij een onlangs gekozen parlementariër tot de nieuwe minister van Financiën is benoemd. Ook de minister van Nationale Veiligheid is vervangen.

Nigel Best die eerder deze maand de tussentijdse verkiezingen in St. Andrew North West won, is de nieuwe minister van Financiën en van de Publieke Dienst.
Audley Shaw, die hij heeft vervangen, heeft het ministerie van Industrie, Handel, Landbouw en Visserij toegewezen gekregen. Het departement werd eerder geleid door Karl Samuda, die nu verhuist naar het ministerie van Economische Groei en Werkgelegenheid.

Horace Chang, die eerder een minister zonder portefeuille was bij het ministerie van Economische Groei en Werkgelegenheid, zal nu de ministeriele leiding nemen in de misdaadstrijd als de nieuwe minister van Nationale Veiligheid.
Robert Montague, die eerder die functie bekleedde, is nu minister van Verkeer en Waterstaat, terwijl Mike Henry, die verantwoordelijk was voor Transport en Mijnbouw, verhuist naar het kabinet van de premier, als minister zonder portefeuille.

Andere wijzigingen brengen Fayval Williams als minister zonder portefeuille bij het ministerie van Financiën en de Publieke Dienst. Ze bekleedde eerder de functie van staatssecretaris bij het ministerie van Financiën en de Publieke Dienst.

De premier kondigde ook wijzigingen aan in de rangorde van de staatssecretarissen. Alando Terrelonge wordt benoemd tot staatssecretaris op het ministerie van Cultuur, Gender, Entertainment en Sport; en Zavia Mayne wordt benoemd tot staatssecretaris van het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid. Pearnel Charles Jr. verhuist naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel. Eerder bekleedde hij de functie van staatssecretaris bij het ministerie van Nationale Veiligheid. Rudyard Spencer, voormalig staatsminister bij het ministerie van Financiën en de openbare dienst, gaat naar het ministerie van Nationale Veiligheid. Premier Holmes heeft gezegd dat de andere kabinetsleden in hun respectieve functies blijven.

Suriname
In het kabinet van president Bouterse moeten hoogstwaarschijnlijk de ministers Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Ferdinand Welzijn (Handel, Industrie en Toerisme), Joan Dogojo (Sport en Jeugdzaken), Soeresh Algoe (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Jerry Miranda (Openbare Werken, Transport en Communicatie) plaatsmaken voor zes nieuwe bewindslieden. Minister Patrick Pengel verruilt het ministerie van Volksgezondheid voor Openbare Werken, Transport en Communicatie. In zijn plaats komt Antoine Elias van het Mungra Medisch Centrum.

Oud-politieambtenaar Stuart Getrouw is gevraagd voor Justitie en Politie. Voormalig onderdirecteur Visserij, René Lieveld, krijgt de stoel van Algoe op LVV. Stephen Tsang verruilt het parlement voor het departement van Handel, Industrie en Toerisme. Als het goed zit, komen twee vrouwen het kabinet versterken. Priya Sital is gepolst voor Sport- en Jeugdzaken, terwijl Lilian Ferrier is gevraagd voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May