Bhikharie pleit voor één verkiezingslijst 'Het Park'
28 Mar 2018, 02:46
foto
Roy Bhikharie


Roy Bhikharie, een van de oudste leden van Buitensociëteit Het Park, is bezorgd over de bestuursverkiezingen die vanavond worden gehouden. Theo Linscheer en Marc Refos doen een gooi naar de leiding van de organisatie. Bhikharie vindt dat er een gezamenlijke lijst moet komen, waarbij de stemmingsuitslag de nieuwe bestuurssamenstelling bepaalt. De interne strijd die binnen de vereniging gaande is, moet door een constructieve opstelling worden beëindigd.

Bhikharie geeft in een open brief aan dat wat zijn gevoelens zijn. Het gaat volgens hem om een tweestrijd tussen senioren en jongeren.

"Geachte leden,

Met pijn in mijn hart heb ik moeten constateren dat op woensdag twee groepen zullen rivaliseren om tot het nieuwe bestuur van onze sociëteit te worden gekozen. De term sociëteit regardeert een besloten gezelligheidsvereniging die iets gemeenschappelijks heeft. In deze term ligt het Latijnse woord ‘socius’ besloten, wat kameraad, vriend, bondgenoot of metgezel betekent. De onderhavige tweestrijd strookt dus overduidelijk niet met de aard van het instituut van een sociëteit. Bovendien zal deze verdeeldheid zich niet beperken tot de Parkleden alleen, maar eveneens een negatieve uitstraling hebben op de samenleving als geheel en op de jongeren in het bijzonder.

In Suriname is namelijk vrijwel alles gepolitiseerd, van sport tot religie. In deze maatschappelijke context zal deze tweestrijd tussen de groep seniorenburgers enerzijds en de groep jongeren anderzijds een extra dimensie geven aan verder moreel verval en sociale desintegratie. Hierdoor worden de jongeren ontmoedigd om aspiraties te koesteren en na te streven. Hun perspectieven worden in de kiem gesmoord, aangezien het dieperliggende effect van deze tweestrijd is dat pas als seniorenburgers dood zijn jongeren aan bod kunnen komen. Dat is ook, bewust of onbewust, de heldere boodschap die concreet gegeven wordt door deze stellingname.

Om vorengenoemde redenen wordt dan ook een dringend beroep gedaan op de groep seniorenburgers om zich terug te trekken uit de komende verkiezingen en in een adviesorgaan zitting te nemen ter ondersteuning van het bestuur van de groep jongeren. Laten wij als enig instituut laten zien dat het ook anders kan. Laten wij de jongeren dezelfde kansen en mogelijkheden bieden die wij ook hebben gehad. Ik hoop van harte dat deze overwegingen zullen leiden tot inwilliging van het gevraagde verzoek.

Met vriendelijk groet,"

Dr. Roy I. Bhikharie, PhD
Een van de oudste Parkleden
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May