Standaard moet brandgevaar in Suriname verminderen
28 Mar 2018, 04:34
foto


Een technische commissie zal zich buigen over het standaardisatieproces voor de ontwikkeling van een ‘Nationale Brandveilig gebruik voor gebouwen in Suriname Standaard’. Deze commissie is vorige week geïnstalleerd door het Surinaams Standaarden Bureau (SSB). Het Brandpreventiebeleid bestaande bouw van het Korps Brandweer Suriname en het Bouwbesluit 2003 zal als basis gebruikt worden bij het ontwikkelen van de standaard.

Nadat de commissie een eerste concept heeft geformuleerd, zal deze voor commentaar naar diverse stakeholders worden gezonden. Het doel voor het ontwikkelen van de standaard Brandveilig gebruik voor gebouwen in Suriname is, om nadere voorwaarden te stellen, bij het verlenen van een vergunning voor brandveilig gebruik voor gebouwen volgens het Bouwbesluit, ter voorkoming van brandgevaar in Suriname. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld huizen, restaurants en winkels die worden verbouwd voor het verrichten van andere activiteiten dan waarvoor die oorspronkelijk bestemd waren, licht het SSB toe.

In de technische commissie zitten deskundigen van diverse stakeholdersgroepen, zoals vertegenwoordigers van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, NV Energie Bedrijven Suriname, Korps Brandweer Suriname, Milieu en Gezondheidsdienst Zuid- Oost Wanica, het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos), Ingenieursbureau Sunecon, Jettza International N.V. en Alles NV Handelsonderneming.

Iwan Marengo (Korps Brandweer Suriname), is voorzitter van de werkgroep. Ondervoorzitter is Leandro Telting (Jettza International NV) en technisch secretaris Nazerien Hausil (SSB).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May