EBS pakt maandelijks gemiddeld 15 stroomdieven
27 Mar 2018, 18:25
foto


Met de hulp van de samenleving is het de Energiebedrijven Suriname (EBS) gelukt om in de afgelopen negen maanden 134 gevallen van stroomdiefstal te lokaliseren. In totaal waren 236 meldingen gedaan, waarvan effectief 134 gevallen van stroomdiefstal zijn gebleken.

Na de oproep van de EBS in juli vorig jaar, waren er halverwege september meer dan 50 gevallen van stroomdiefstal in kaart gebracht. Bij 24 van de 41 afgehandelde zaken, was er effectief sprake illegaal aftappen van stroom. Tipgevers krijgen van de EBS maximaal SRD 5.000 voor informatie over effectief stroomdiefstal.

Het energiebedrijf wijst er nadrukkelijk op dat de politie zal worden ingeschakeld als cliënten de toegang tot de EBS-meter weigeren. Uitbreidingen van installaties aan een woonhuis of pand, moeten ook worden gekeurd. Als dat niet het geval is, rekent het bedrijf dit tot onrechtmatig stroomverbruik. EBS wijst dan ook op de gevaren van illegale aansluitingen en stroomdiefstal. In het ergste geval wordt de stroomtoevoer van de overtreder stopgezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May