Brand winkelcentrum Rusland, minstens 37 doden
25 Mar 2018, 20:13
foto
Het dak in twee bioscopen in het winkelcentrum zou zijn ingestort. (Foto: Reuters)


Er zijn minstens 37 bevestigde doden van een brand die in een winkelcentrum in de Siberische stad Kemerovo woedde. Tientallen mensen, onder wie ook kinderen, worden volgens Russische media vermist.

De brand begon op een bovenverdieping van het Winter Cherry-complex. Veel van de slachtoffers waren in een bioscoop. Videobeelden op sociale media toonden mensen die uit ramen sprongen om aan de vlammen te ontsnappen. Uit de ramen kwamen rookwolken toen brandweerlieden probeerden om het pand te ontruimen.

Kemerovo, een belangrijke steenkoolproducerende regio, ligt ongeveer 3.600 km ten oosten van Moskou. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Het complex is in 2013 geopend en herbergt bioscopen, restaurants, een sauna, een bowlingbaan en een kinderdierentuin.

Het vuur zou rond vijf uur in de middag lokale tijd zijn uitgebroken in een deel van het gebouw dat het entertainmentcomplex bevat, bericht de lokale media. "Volgens voorlopige informatie zakte het dak in twee bioscopen in elkaar", zei de onderzoekscommissie van Rusland in een verklaring.

Yevgeny Dedyukhin, plaatsvervangend hoofd van de spoedeisende hulp van de regio Kemerovo, zei dat het oppervlak van de brand ongeveer 1.500 vierkante meter bedroeg. "We hebben 288 hulpverleners op locatie, 62 brandweereenheden en een luchtploeg," voegde hij eraan toe. "Ze doen allemaal mee aan de opsporings- en reddingsoperatie. We nemen alle noodzakelijke maatregelen om het vuur te doven. Het winkelcentrum is een zeer complexe constructie, er zijn veel brandbare materialen."

Adjunct-gouverneur van de regio Kemerovo, Vladimir Chernov, zei dat 13 lichamen in één van de filmzalen zijn gevonden. Hulpdiensten slaagden erin om ongeveer 100 mensen uit het gebouw te evacueren en redden nog eens 20, meldt het nieuwsagentschap Itar-Tass.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May