Man aangehouden voor oplichting senioren burgers
25 Mar 2018, 04:41
foto


Widjai N. (45) is aangehouden door de politie van ressort Centrum voor oplichting en verduistering. Hij heeft senioren burgers tot zijn slachtoffers gemaakt.

Een benadeelde deed aangifte op het politiebureau Uitvlugt. Volgens haar verklaring is zij onder valse voorwendselen opgelicht. De vrouw signaleerde de verdachte in het stadscentrum en riep de hulp in van surveillerende politieambtenaren. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bij de voorgeleiding bekend het strafbare feit te hebben gepleegd.

Uit de administratie van ressort Centrum is gebleken dat meerdere seniore burgers aangifte voor oplichting en verduistering tegen Widaj N. hebben gedaan. Onderzoek wees uit dat hij steeds weer dezelfde werkwijze had. De man hield de slachtoffers voor dat hij en zijn gezin enorme problemen hebben. Met zijn zogenaamde noodkreten wekte hij medelijden op bij zijn slachtoffers. Hij kwam zo geloofwaardig over dat zij hem te goeder trouw geld leenden of hun sieraden aan hem afstonden om te belenen. Daarna hoorden zij niets meer van hem.

Widjai N. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May