Suriname vaak geconfronteerd met cyberaanvallen
14 Mar 2018, 20:20
foto
Megillo Pang Atjok, directeur van Integrated Computer Services (ICS).


De kans dat er een cyberattack in Suriname zou kunnen plaatsvinden is uiterst reëel. Er zijn al enkele gevallen bekend. Anderhalf jaar geleden, in december 2016, werd een aantal bedrijven aangevallen en was een aantal websites uit de lucht, onder andere vanwege teveel verkeer.

Het afgelopen jaar waren er ook een paar aanvallen geweest met onder andere ransomware, waarbij bedrijven worden besmet en moeten betalen om hun bestanden weer vrij te krijgen. “Het gevaar van cyberattacks in Suriname is dus heel erg reëel. We worden al aangevallen”, zegt Megillo Pang Atjok, directeur van Integrated Computer Services (ICS). Hij verwacht dat Suriname veelvuldiger te maken zal hebben met dergelijke aanvallen.

Genoeg reden dus voor ICS om in samenwerking met het internationaal gerenommeerd cubersecuritybedrijf Kaspersky Lab enkele events te organiseren, waarmee met name het bedrijfsleven meer inzicht zal verkrijgen in hoe zichzelf te beschermen tegen dergelijke aanvallen. Wereldwijd is gebleken dat de financiële sector, waaronder het bankwezen - waar heel veel geld mee gemoeid gaat - erg kwetsbaar is voor dergelijke aanvallen. Dat geldt ook voor de zogenoemde telcobedrijven (telecommunicatiebedrijven). “Als je de telco-industrie plat legt, dan heb je eigenlijk gewoon het hele land plat gelegd”, legt Pang Atjok uit. Ook industriële bedrijven die met productie te maken hebben kunnen slachtoffer worden van cyberattacks.

De events vinden op 20 en 21 maart plaats. De activiteit op 20 maart is speciaal voor klanten van ICS, die zullen vernemen wat de nieuwe producten en services zijn die Kaspersky biedt. Daarnaast zijn er cliëntenbezoeken voor mensen die echt geïnteresseerd zijn in de Kaspersky-producten, maar nog wat extra informatie nodig hebben. Voor die belangstellenden is er een bredere sessie op woensdag 21 maart.

Kaspersky Lab is twintig jaar geleden begonnen als anti-virusbedrijf. Deze Russische onderneming is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde cybersecurity company. Kapsersky is één van de strategische partners van Interpol en Europol en helpt deze organisaties in het trainen van hun cyber forensics teams, die zich bezig houden met het oplossen van cybercriminaliteit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May