IMT wint topontmoeting met 1-0 van Leo Victor
12 Mar 2018, 07:31

De topontmoeting tussen Inter Moengo Tapoe (IMT) en Leo Victor is 1-0 geëindigd in de 1e divisie van SVB/Telesur. Een stand die reeds in de eerste helft werd bereikt. Een verdedigingsfout zondag in het Franklin Essed Stadion kwam Leo Victor duur te staan.

Het was een beladen wedstrijd tussen de landskampioen en de semikampioen. Leo Victor speelde een mindere eerste helft waarbij de club nauwelijks tot haar spel kwam. In het eerste kwartier was het aftastend spel aan beide kanten, waarbij ploegen elkaar nauwelijks of geen ruimte boden. De schoten op het doel kwamen maar niet. Hierna kwam er een licht veldoverwicht voor Inter wat ook vruchten afwierp.

In de 25e minuut werd het even heet voor het doel van Leo Victor. Uit een hoekschop kopte Donegy Fer recht op het doel. Doelman Kevin Pandooi stond er ook precies bij om redding te brengen. Kort hierna volgde een misser in de verdediging uit een voorgetrokken bal. Sergio de Baas mistte de bal waardoor Kareem Kwasi in stelling kwam. Hij schoot feilloos de 1-0 binnen.
Niet lang daarna was hij weer in de gelegenheid om de voorsprong te vergroten. Uit een voorgetrokken bal op rechts stond hij er alleen voor, maar kopte naast het doel. De eerste en enige goede kans van Leo Victor van deze helft was voor Gilberto Cronie die de bal van dichtbij hoog over het doel schoot.

Leo Victor startte sterk in de tweede helft en zocht met meer takt de aanval op. Ook werden de aanvallen van Inter met hard spel afgeslagen. Doelman Obrendo Huiswoud van Inter werd nu wel op de proef gesteld. Toch kreeg Inter halverwege deze helft twee goede kansen via Romano Holtuin en Stefano Rijssel, die onbenut bleven. En dan een grove overtreding van doelman Pandooi op Holtuin na een snelle uitbraak van Inter. De penalty die hierop volgde werd genomen door Rijssel die prachtig werd gestopt door Pandooi.

De wedstrijd veranderde gelijk hierna doordat Inter met 10 man verder moest. Giovanni Asabigi kreeg zijn tweede gele kaart wat rood betekende met minder dan een kwartier spelen. Wederom kwam er opleving in het spel bij Leo Victor, maar tot scoren kwamen ze niet. Doelman Pandooi kreeg in de blessuretijd een rode kaart. Hij moest buiten zijn gebied om een snelle uitbraak van Inter te stoppen. Anduelo Amoeferi werd hard aangepakt, wat een rode kaart voor Pandooi betekende. Speler De Baas moest het doel in omdat de ploeg geen wissels meer had. Het laatste fluitsignaal werd kort hierna gegeven.

Inter klimt naar plaatsje 5 op de ranglijst met 27 competitiepunten, terwijl Leo Victor blijft steken op 25 competitiepunten en zakt naar de zesde plaats.
De top vier van deze competitie wordt uit gemaakt door respectievelijk Notch (37), WBC (35), Robinhood (34) en Transvaal (33). Robinhood heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan de rest.