PAHO Guyana oriënteert zich op slachtproces Suriname
09 Mar 2018, 20:53
foto
Bij Slagerij Jahangier en Zonen te Lelydorp zijn de weegschaal en temperatuurmeterkast bezichtigd. (Foto's: LVV via NII)


Een delegatie van de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) uit buurland Guyana heeft gedurende enkele dagen de keten van het slachtproces van vee in Suriname geobserveerd. Er is gekeken naar de infrastructuur en technologieën die de slachthuizen gebruiken, hoe de vleesinspectie plaatsvindt en de samenwerking met de betrokken ministeries en ander actoren.

De vijf personen die de delegatie uitmaakten, zijn deelgenoot gemaakt van het onderhoudsprogramma, de technische capaciteitsversterking en de bekwaamheid van de werkers in de veesector. Er zijn oriëntatiebezoeken gebracht aan Sure Beef NV, de slagerij M.Jahangier en Zonen te Lelydorp en aan Varross NV, het varkensslachthuis en de groothandelaar van vleeswaren en fabrikant van worst.

Directeur Rudy Soekhlal van Sure Beef NV heeft vertelt dat zijn slachthuis op weekbasis gemiddeld 150 tot 160 runderen slacht. Varross NV slacht varkens conform de modernste Europese normen voor de lokale markt. Wekelijks verwerkt het slachthuis gemiddeld 615 varkens. Het bedrijf produceert ambachtelijke vleesproducten op industrieel niveau voor de lokale en regionale markt. Er is ook een bezoek gebracht aan een van de VCM-slagerijen.

Het Nationaal Informatie Instituut informeert dat gedurende deze oriëntatiereis van de delegatie er verschillende bijeenkomsten zijn geweest met functionarissen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg. PAHO-Guyana wil met dit bezoek de relaties tussen de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor dierlijke productie, gezondheid en voedselveiligheid verstevigen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May