Gerold Sewcharan voorzitter nieuwe politieke partij
05 Mar 2018, 00:57
foto
De jurist Gerold Sewcharan.


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) die in oprichting is, zal worden geleid door de jurist Gerold Sewcharan. De aankondiging van deze nieuwe politieke partij werd de vorige maand gedaan door Curtis Hofwijks, die als eenling een protestactie was begonnen tegen de regering en eiste dat president Desi Bouterse het mandaat teruggeeft aan het volk.

Hofwijks om meer informatie gevraagd over de oprichting van deze nieuwe partij, zegt aan Starnieuws dat er nog geen mededelingen gedaan kunnen worden. "Wij zijn nog in oprichting," antwoordt hij zuinig. Over de kritiek op nieuwe en kleine partijen, die geen zetels behalen, antwoordt Hofwijks dat alle grote partijen ergens zijn begonnen. "Wij zullen hard moeten werken om ons bestaansrecht te bewijzen," merkt hij op.

In het bestuur van PRO zullen ook zitting hebben de juristen Joan Nibte (die lid is van het Centraal Hoofdstembureau namens de SPA) en Benito Pick. Hofwijks, Bryan Boerleider, Antoon Karg en Jennifer Wong Swie Sang zullen deel hiervan uitmaken. Na enkele formaliteiten zal de partij worden geproclameerd.

Eerder heeft Maisha Neus, die samen met Hofwijks actie heeft gevoerd, de politieke partij Strei! opgericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May