Dodson: US$ 30 miljoen voor goudproject met Iamgold
03 Mar 2018, 06:32
foto
Minister Regilio Dodson beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen vindt dat er niks sensationeels is aan de concessie die Tranquillo NV heeft teruggeven aan de Staat. Deze concessie is terug in de boezem van de Staat en is ingezet voor de uitbreidingsactiviteiten van Iamgold in het Saramacca-gebied, bekend als Anomaly M. De goudreserves in dit gebied zijn geschat op 1,5 miljoen troy ounces. De Staat die voor 30% deelneemt in de joint-venture via NV 1, moet US$ 30 miljoen ontvangen van Iamgold.

Dodson legde in De Nationale Assemblee uit dat Tranquillo NV geïnvesteerd heeft in de concessie, die aanvankelijk van Newmont was. Er is veel data verzameld en die is gewaardeerd door Iamgold. De gemaakte kosten zullen terugbetaald worden aan Tranquillo. Intussen heeft NV 1, die een bedrijf is van de Staat, de eerste tranche van 1.041.667 Iamgold-aandelen ontvangen via president Desi Bouterse. Er moeten nog twee tranches volgen. Van de US$ 30 miljoen is US$ 10 miljoen omgezet in aandelen van Iamgold. Een aandeel was toen ongeveer US$ 3. Nu moet de waarde per aandeel ongeveer US$ 6 zijn volgens de bewindsman.

De minister legde uit dat de joint-venture die gesloten is met de Canadese multinational in overeenstemming is met de mijnbouwovereenkomst die is gesloten. De directeur van NH, Dave Abeleven, is ambtshalve president-commissaris van de NV, die ingeschreven is in het openbare register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De NV is onderhevig aan accountantscontrole. De minister beloofde de stukken door te sturen naar De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May