Indiase consultants voor financieringsprojecten India
02 Mar 2018, 04:50
foto
Ambassadeur Aashna Kanhai met de twee vertegenwoordigers van Wapcos.


Twee vertegenwoordigers van Wapcos reizen volgende maand af naar Suriname. Wapcos is een consultancy instituut dat de Indiase regering heeft ingesteld om advies en coördinatie te verlenen aan projecten waar de Indiase overheid investeringen, leningsprojecten en grants realiseert op het gebied van energie, waterwerken en infrastructuur.

Het bezoek van oud-ambassadeur van India, Debnath Shaw en ingenieur Rahul Israni, heeft te maken met de invulling van de recente creditline die India heeft verstrekt aan Suriname. De twee vertegenwoordigers hebben maandag een ontmoeting gehad met de Surinaamse ambassadeur in New Delhi, Aashna Kanhai, ter voorbereiding van hun reis van 8 tot 11 maart.

De Wapcos zal twee op handen zijnde projecten, de transmissielijnen en het aankopen van waterpompen voor de landbouw coördineren en gesprekken voeren met Surinaamse functionarissen. De twee Wapcos-vertegenwoordigers kunnen adviezen uitbrengen voor ontwikkelingsprojecten en zullen daartoe met Surinaamse counterparts en ondernemers gesprekken voeren.

Ze denken aan het exploreren van mogelijkheden op het gebied van zonne-energie met name in het binnenland en infrastructurele werken in Suriname. Suriname heeft het Internationaal Solar Alliance verdrag getekend, waarvan de officiële launch op 11 maart in New Delhi zal plaatsvinden. Het parlement moet het verdrag ratificeren, waarna de toetreding van Suriname een feit zal zijn.

De International Solar Alliance is de eerste intergouvernementele organisatie die in India zal zetelen. Gehoopt wordt dat deze alliantie de energiebron van zonne-energie zal ontwikkelen door multilaterale samenwerking.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May