Instituut President dient met respect te worden behandeld!
01 Mar 2018, 18:12
foto


Het instituut van de President is vastgelegd in de grondwet van de Republiek Suriname en dient met respect behandeld te worden. De President is gekozen in De Nationale Assemblee (DNA) en legt verantwoording af aan het Parlement over het regeerbeleid. Dit zegt de NDP in een verklaring.

De President, Zijne Excellentie, de heer D.D. Bouterse, was op 27 februari 2018 bezig verantwoording af te leggen aan DNA, aan het volk van Suriname, toen het instituut van de President op een zeer onfatsoenlijke wijze is geschoffeerd door het DNA lid A. Gajadien van de oppositie. De wijze waarop dit lid van de VHP fractie zich heeft gedragen in het Parlement naar de President toe, keurt de NDP ten zeerste af.

De President van het land, dient niet op deze onfatsoenlijke wijze behandeld te worden in het huis van het volk, terwijl het volk achter de president staat. Het DNA lid Gajadien vertegenwoordigt niet de meerderheid van de bevolking en heeft niet de bevoegdheid om de President te vragen de stoel te verlaten. De oppositie weet, dat de regering niet afgezet kan worden, zonder een meerderheid in het parlement en past allerlei laag bij de grondse tactieken toe om de President persoonlijk aan te vallen.

De NDP betreurt de gedragingen van dit lid van de VHP fractie in het parlement en constateert dat deze niet alleen een belediging zijn aan het adres van het instituut van de President maar ook aan het adres van het volk van Suriname. Politiek voering dient niet onder de gordel gevoerd te worden in het huis van het volk. Podium taal dient dit lid buiten het Parlement te bezigen. De grootste politieke partij, de NDP, wijst dit gedrag jegens het Staatshoofd resoluut af en benadrukt, dat dit zich nooit meer mag herhalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May