Verzoek invrijheidstelling verdachte wederom afgewezen
01 Mar 2018, 07:07
foto


In de strafzaak van Ulrick S. heeft rechter Robert Praag het verzoek van de raadsman om deze verdachte voorlopig in vrijheid te willen stellen, wederom afgewezen.

De man wordt verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal tezamen en in vereniging met een zekere ‘Boeroe’. Dit gebeurde tussen 31 juli en 3 oktober 2017. ‘Boeroe’ is nog onbekend bij de politie. De verdachten stalen zakken zout, trays champignons, trays gepelde tomaten, dozen hoofddoekjes, dozen barbecueklemmen en enkele fryers uit een loods.

In deze zaak zouden twee getuigen verhoord worden, maar die zijn niet verschenen op de rechtszitting van woensdag. Raadsman Belfor maakte gebruik van de gelegenheid en deed toen het verzoek om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen. Uit getuigenverklaringen die bij de politie afgelegd waren, bleek dat de goederen uit de woning van de verdachte getransporteerd waren naar de heler. Toen de heler ontdekte dat de spullen van misdrijf afkomstig waren, schakelde hij een tussenpersoon in om deze af te laten voeren. Hij werd aangehouden en de fryers zijn intussen afgestaan aan de benadeelde.

Ulrick S. verklaarde dat hij niets van die fryers afwist. Hij noemde twee namen en legde uit dat die mannen een deal gesloten hadden. Hij zou wel bij een andere getuige geweest zijn om SRD 7.000 te ontvangen. Volgens de verdachte hebben vier andere personen de diefstal gepleegd. Hij had slechts de goederen vervoerd. De benadeelde is aan de hand van het beeldmateriaal zelf opzoek gegaan naar Ulrick S. Op 14 maart zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May