Suribet Smart Card voor verminderen risico's
01 Mar 2018, 05:24
foto


Suribet introduceert deze maand de multifunctionele Smart Card. Het bedrijf zegt hiermee bewust te streven naar klanttevredenheid, efficiëntie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De zusteronderneming van Suribet in Guyana, Superbet, is al sinds vorig jaar begonnen met de invoering van deze kaart.
Suribet hoopt hiermee de zorgen en ongerustheid die regelmatig geuit worden over deelname door minderjarigen en gokverslaafden aan kansspelen de wereld uit te helpen.


De 'Smart Card' biedt veel mogelijkheden voor de kaarthouder, zegt het bedrijf. Het zal de kaarthouder onder andere enerzijds (a) extra bescherming en anderzijds (b) meer gemak en voordelen bieden. De effecten van de bescherming van de deelnemer en retailer zullen talrijk zijn. Zo zal het onmogelijk zijn dat spelers onder 18 jaar kunnen meedoen. De kaart wordt slechts toegekend aan personen boven de 18 jaar. Het zal mogelijk zijn verslaafden desgevraagd te identificeren en desgewenst te interveniëren.

Bij diefstal of verlies van de kaart kan deze niet gebruikt worden, omdat er en een pasfoto en een password op de kaart staan. Gezien de vrees voor berovingen of verlies stelt de kaart de houder in staat zonder contanten te lopen. Ook worden alle winnings van de deelnemer meteen en automatisch overgeboekt op de kaart. Tevens kan men hun eigen contanten op de kaart storten en desgewenst op elk moment via elke retailer weer opnemen. De retailer wordt door de kaart beschermd tegen oplichters die zich uitgeven als techniciens of die valse vouchers gebruiken.

Maar de kaart brengt, naast de bescherming van de kaarthouder, ook nog talrijke gemakken en voordelen voor de klant met zich mee, meent Suribet. Zo kan de deelnemer zich legitimeren bij de retailer door slechts de kaart te tonen. De kaart kan gebruikt worden als een digitale portemonnee. De kaarthouder heeft wel geld, maar geen cash geld. Als hij van de kaart wordt beroofd of deze verliest kan een derde niets mee, omdat er een password nodig is en er een foto bij staat die gecontroleerd wordt. De kaarthouder kan zonder contanten op zak bij elke retailer spelen, kan geld overmaken naar een andere Smart Card, en zal op termijn allerhande andere betalingen kunnen verrichten.

Op de kaart komen de personalia, een foto, geldwaarde en alle verrichte handelingen te staan. Het maken van de kaart zal simpel zijn. De klant heeft slechts een geldige ID en een foto nodig. Op termijn zullen al de Suribet spelen slechts via deze kaart mogelijk zijn.

Suribet wenst hiermee een bijdrage te leveren aan de zorgen geuit over zaken zoals deelname van minderjarigen en gokverslaafden, het reguleren van kansspelen, het garanderen van een eerlijk spelverloop en een verantwoordelijke vrijetijdsbesteding.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May