Bouterse verlaat vergadering na opmerkingen Gajadien
27 Feb 2018, 22:20
foto
President Desi Bouterse verlaat 's lands vergaderzaal abrupt na felle opmerkingen van Assembleelid Asiskumar Gajadien. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse heeft tijdens de interrupties in De Nationale Assemblee de vergadering vanavond abrupt verlaten. Hij heeft aanstoot genomen aan de woorden van Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP). De volksvertegenwoordiger stelde dat de president vragen moet beantwoorden. Hij dient zich aan de regels te houden die gelden in het parlement. De president moet verantwoording afleggen in het parlement. "If yu no man, libi a sturu dan ye gwe," zei Gajadien.

De NDP-fractie vroeg massaal een punt van orde, terwijl gelijk na Gajadien zijn fractiegenoot Mahinder Jogi aan het woord was. In de tussentijd was de president opgestaan om de zaal te verlaten. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vroeg de president of hij de vergadering verlaat. Bouterse knikte naar haar ten groet en liep de 's lands vergaderzaal uit.

Simons merkte op dat zij de NDP-fractie het woord zou geven nadat Jogi zijn interruptie had afgerond. Waarnemend fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, zei dat het de tweede keer is dat Gajadien het instituut van de president zo heeft beledigd. Hij merkte op dat het instituut van de president beschermd dient te worden. Gajadien moet zijn woorden terugnemen, voerde Abdoel aan. Hierna verdaagde Simons de begrotingsbehandeling naar donderdag, nadat ook de ministers vertrokken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May