Onderzoek dood Bollywood-ster Sridevi afgesloten
27 Feb 2018, 21:21
foto
Sridevi was een icoon van de filmindustrie in Bollywood. (Foto: AFP)


De politie in Dubai heeft de zaak over de dood van Bollywood-ster Sridevi Kapoor afgesloten. Het lichaam van de actrice is aan familieleden overgedragen.
Sridevi (54) is zaterdag overleden “door onopzettelijke verdrinking nadat ze het bewustzijn had verloren’, zegt de politie. Ze is gevonden in een badkuip van een hotel. Eerder was al gemeld dat ze was overleden aan een hartstilstand tijdens een familiebruiloft in Dubai.


Haar lichaam is gebalsemd en wordt voor haar begrafenis naar India gevlogen. Mensenmassa's hebben zich buiten Mumbai verzameld om hun laatste eerbetuigingen te geven voorafgaand aan de ceremonie, die woensdag in de stad zal plaatsvinden. De actrice was in de Verenigde Arabische Emiraten om deel te nemen aan het huwelijk van haar neef Mohit Marwah.

Bekend als Sridevi, werd de actrice beschouwd als één van de weinige Indiase vrouwelijke supersterren die in staat waren tot groot kassucces zonder de steun van een mannelijke held. Ze verscheen in bijna 300 films gedurende vijf decennia.
De politie had het lichaam in beslag genomen in afwachting van de resultaten van een autopsie-onderzoek. Aanklagers zeggen dat een "uitgebreid onderzoek naar de omstandigheden van haar dood" nu is voltooid.

Het volledig autopsie rapport is nog niet vrijgegeven aan het publiek. De verwachting is dat in het rapport uitleg wordt gegeven hoe het oorspronkelijk rapport van hartstilstand en de vermelding van "accidentele verdrinking" met elkaar zijn verbonden.
Ondertussen hebben fans hun woede via social media geuit over de manier waarop haar dood in de media is behandeld. Televisiekanalen zijn bekritiseerd voor het suggereren van theorieën over de mogelijke doodsoorzaak, met enkele berichten met badkamers en badkuipen.

Sridevi heeft gespeeld in klassiekers als Mr. India, Chandni, ChaalBaaz en Sadma. Ze heeft behalve in Hindi-films ook rollen vertolkt in Tamil-, Telugu-, Malayalam- en Kannada-talige films. Haar acteercarrière begon in de leeftijd van vier en met 13 werd ze gegoten in de volwassen rol van een vrouw die de dood van haar geliefde wreekt. Sridevi debuteerde als hoofdactrice in een Bollywood-film in 1978 en werd al snel één van India's grootste filmsterren.

Ze nam een pauze van de filmindustrie na de release van Judaai in 1997. In 2012 maakte ze een comeback in het English Vinglish. In 2013 kende de Indiase regering haar de Padma Shri toe, de op vier na hoogste burgerlijke eer van het land. Sridevi laat haar man Boney Kapoor en dochters Jhanvi en Khushi achter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May