'Suriname moet marketing op de kaart zetten'
27 Feb 2018, 12:00
foto
Rene van Dijk, Vincent Hooplot en Marcel van de Lisle tijdens een persbijeenkomst. (Foto: Raoul Lith)


Voor de vijfde keer wordt het nationaal marketing event gehouden. Organisator Marcel van de L’isle zegt dat nieuwe marketing technieken en tools worden aangeleerd aan mensen die in de commercie werken. Het thema van het jaar is transformation of the nation.

"Marketeer nog bewuster maken, marketing is het brengen van het goede nieuws. Dat doen we op verschillende manieren," zegt Van de Lisle. "At the end of the day is het the customer experience die een rol speelt, de klant moet blijven en niet meer weg willen." Suriname moet zich volgens Van de Lisle richten op technologie, marketing en commercie in plaats van alleen de bodemschatten en toerisme te gebruiken om vooruit te komen.

Vincent Hooplot, medeorganisator en spreker tijdens het evenement, zegt dat er behoefte is om iets in Suriname in beweging te krijgen door marketing op de kaart te zetten. Hij geeft aan dat hij steeds de verandering ziet wanneer hij bedrijven binnenstapt die het congres hebben bezocht. Hooplot meent dat de deelnemers in Suriname heel leergierig zijn. Hooplot zegt dat de lessen uit andere regio's in de wereld gebruikt zijn om het programma van vorig jaar te maken. Toen was de customer journey gekozen als uitgangspunt. "De kunst is om in tijden van crisis om je klanten te behouden. Het is makkelijker om een klant te behouden dan om een nieuwe klant binnen te halen."

Rene van Dijk brengt in dat het thema te maken heeft met hoe je de cultuur van een bedrijf verandert, van mensen en het land verandert. Er moet goed gekeken worden naar het merk en welke rek hierin zit. Zijn doel is deelnemers uit te dagen om creatief hun merk opnieuw te positioneren. Tijdens de bijeenkomsten zullen er modellen worden getoond, toegelicht en gebruikt. Uiteindelijk moet er een concreet en creatief product uit voortvloeien.

Benadrukt werd dat marketing personen instaat moeten zijn om een goed verhaal te vertellen. Iedereen heeft een verhaal, maar niet eenieder weet dat te vertellen. Het uitgangspunt is om je verhaal met kracht en zekerheid te brengen, zodat eenieder die dit hoort ervan overtuigd raakt. Het doel is vertellen en niet verkopen. Mensen die het verhaal vertellen, moeten begrijpen dat het niet gaan om de verteller, maar om de persoon die ernaar luistert. De verteller moet een bepaalde flexibiliteit hebben en moet goed kunnen kijken en luisteren om het verhaal aan de behoefte van de klant aan te passen, benadrukt Van Dijk. Dit evenement duurt van vandaag tot 3 maart.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May