Werkzaamheden Zwartenhovenbrugstraat vorderen
26 Feb 2018, 22:21
foto
De werkzaamheden aan de Zwartenhovenbrugstraat zijn gaande. De afwatering wordt grondig aangepakt, waarna de straat opnieuw wordt geasfalteerd. (Foto: Ala-D Media)


De werkzaamheden rond de afwatering en herinrichting van de Zwartenhovenbrugstraat vorderen vlot. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie doet een beroep op de gemeenschap om geduld te betrachten. Voornamelijk aan de weggebruikers wordt verzocht om de verkeersaanwijzingen ter plaatse stipt te volgen om ongerief te verminderen.

Hoofdvoorlichter van het ministerie, Raoul Swedo, geeft aan dat al langer dan 30 jaren wordt geroepen om deze straat te asfalteren. De totale strekking die zal worden aangepakt, bedraagt 1700 meter. Volgens planning zullen de werkzaamheden twee jaren in beslag nemen. Volgens Swedo is het belangrijk dat ook de afwatering gelijk wordt aangepakt. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

In december is gestart met de werkzaamheden van de eerste fase bij de strekking Nassylaan tot de Keizerstraat. Aan beide kanten van de weg werden laterale lozingen aangebracht. Nu worden de hoofdlozingen aangelegd onder de weg. Deze loopt midden onder de weg. Deze wegstrekking zal worden afgesloten en opengebroken. De oude duikers zullen worden vervangen. In de plaats komen rond 80 en 90 buizen alsook putten. Vervolgens zal er geasfalteerd worden, zegt Swedo.

Medio april zal de complete inrichting van de eerste fase moeten worden afgerond. Dit houdt in dat de weg ook heringericht zal worden met gedegen trottoirs.
Nu zijn we ook bezig met de tweede strekking van de Keizerstraat tot het Neumanpad waarbij haast de zelfde werkzaamheden als bij de eerste fase zullen plaatsvinden.
De derde strekking volgt dan vanaf de Neumanpad tot dokter Sophie Redmondstraat alwaar er ook voorbereidingen worden getroffen.


Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May