21-jarige dodelijk geraakt door politiekogel
26 Feb 2018, 12:13
foto


Furgil Kartowikromo (21) is maandagochtend dodelijk geraakt door een politie kogel. Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) die op surveillance waren in een onopvallend voertuig, merkten aan de Anamoestraat bedrijvigheid van enkele mannen. De wetsdienaren merkten op dat er goederen werden overgeladen van het ene voertuig in een ander. De RBT-leden schakelden collega’s met een opvallend politievoertuig in en gingen samen op onderzoek uit.

Bij het zien van het politievoertuig vluchtten de verdachten in hun afzonderlijke voertuigen. De achtervolging is ingezet en kon een van de voertuigen op de kruising van de Anamoe- en Rembrandtstraat worden klemgereden. De 39-jarige Ronny K. is aangehouden, terwijl de bestuurder van het andere voertuig zijn vluchtweg vervolgde.

Het RBTP zette de achtervolging verder in. Waarschuwingsschoten brachten de verdachte niet tot andere gedachten. De wetsdienaren schoten op een band van het voertuig om de verdachte tot stoppen te dwingen. Zelfs toen zette de verdachte zijn vlucht voort.

Op de hoek van de Hubrajia en de Smeltzweg is gericht geschoten op het voertuig. De verdachte belandde met de auto in de goot. Furgil Kartowikromo liet ter plaatse het leven. De ingeschakelde arts stelde de dood vast.

In een van de voertuigen zijn er onder andere twee 100 lbs gas cilinders aangetroffen die in beslag zijn genomen. De verdachte Ronny K. is oom van Furgil Kartowikromo. Ronny K. is een bekende van de politie die eerder voor een roofmoord was ingesloten.

Het lijk van Furgil Kartowikromo is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Dit meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May