Jairam en Nasibdar voeren gesprekken met VHP
26 Feb 2018, 00:00
foto
VHP-voorzitter verwelkomt Soedeshchand Jairam van de PVF.


De VHP-top heeft het afgelopen weekend in Nickerie ontmoetingen gehad met John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname, en Soedeshchand Jairam, topman van de Progressieve Vleugel van de FAL (PVF). Nasibdar is meegenomen door rijstmagnaat Imro Manglie die de oranjepartij reeds geruime tijd ondersteunt. Familie Jagdew, die de NDP heeft ondersteund, heeft de VHP-vergadering gefaciliteerd. Een groep NDP'ers van Hampton Courtpolder is overgestapt naar de VHP.

Met Nasibdar heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi afgesproken dat er verdere gesprekken gevoerd zullen worden. Met Jairam is er al eerder gesproken. Het hoofdbestuur van de VHP heeft een commissie ingesteld om samen met Jairam na te gaan hoe de PVF wordt opgenomen in de structuren van de partij.

Nickerie is thans vervallen tot een armoedig stadje, waar de bewoners geen hoop meer hebben, zei Santokhi tijdens de bijeenkomsten in het weekend. "Ze hebben hun vertrouwen nu gegeven aan de VHP en de partij zal dat vertrouwen niet beschamen. Nickerie wordt weer de tweede stad met nieuwe hoop," beloofde Santokhi. Speerpunten van de VHP zijn agrarisch en ICT onderwijs op HBO-niveau, modernisering van de Haven en de luchthaven. Diversificatie van de agrarische sector en bevorderen van toerisme.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May