10 takken van sport tijdens Paasweekend in Nickerie
26 Feb 2018, 03:48
foto
Vertegenwoordigers van bonden tijdens een persconferentie. Van l-r: Loydi Simons ondervoorzitter The Whales, Michel Klein, voorzitter Surinaamse Zwembond, Amrish Mahabal, voorzitter The Whales en Nowieldath Khedoe, voorzitter Shuriken.


De sportvereniging The Whales organiseert rond het paasweekend - 30, 31 maart en 1 april - de Nickerie Easter Sport Games. Dit gebeurt in samenwerking met andere sportorganisaties in en buiten Nickerie. Het doel van dit sport evenement is het stimuleren van competitie sport bij jongeren in het algemeen en in het bijzonder het open water zwemmen in de Nickerierivier.

Het ligt in de bedoeling om het publiek meerdere sportactiviteiten te bieden op diverse locaties in Nickerie. Deze activiteit moet de sport en het toerisme helpen bevorderen. Behalve het bevorderen van belangstelling voor de sport, worden ook sporttalenten ontdekt tijdens dit evenement. De organisatie wil een jaarlijks terugkerende activiteit hiervan maken.

Voorzitter van The Whales, Amrish Mahabal, merkt op dat het paasweekend in Nickerie bekend is om de races die worden georganiseerd. The Wales wil ook andere activiteiten ontplooien zodat ook andere mensen aan hun trekken kunnen komen. Volgens Michel Klein, voorzitter van de Surinaamse Zwembond, heeft zijn organisatie het project direct ondersteund nadat het verzoek binnenkwam. De zwemmers krijgen meer mogelijkheden om te zwemmen in open water. "Dit evenement komt zeker op onze jaarkalender", zei Klein. De route is al uitgetest en goed bevonden door de commissie Open water zwemmen van de Zwembond. Het zal de eerste keer zijn dat er in Nickerie onder leiding van de Surinaamse Zwembond aan open water zwemmen zal worden gedaan. Aan de organisatie is alle medewerking toegezegd door de voorzitters van diverse bonden die zullen meedoen aan de activiteiten.

Er zullen negen takken van sport beoefend worden in het paasweekend t.w.;
1. 7.7 km open water zwemevenement in de Nickerierivier
2. Short course zwemwedstrijden (12 jaar en jonger)
3. Voetbal: Scholieren en senioren
4. Slagbal
5. Karate
6. Worstelen
7. Boksen
8. Pentjak Silat
9. Wielrenwedstrijden
10. Zundapp en motorfiets demonstratie
11. Thaiboksen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May