Beschieting Florida: FBI gewaarschuwd voor Nikolas Cruz
15 Feb 2018, 18:16
foto
Nikolas Cruz is een uur na de beschieting gearresteerd. Hij was een voormalig student aan de Marjory Stoneman Douglas High School. (Beeld: WPTV)


De FBI heeft bevestigd dat het werd gewaarschuwd voor de tiener die naar verluidt een slachtpartij heeft aangericht op zijn voormalige school in Florida.
Nikolas Cruz, wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade op 17 personen. De 19-jarige merkte vorig jaar al in een YouTube-filmpje op: "Ik ga een professionele schutter worden."


Een gebruiker heeft de autoriteiten op de hoogte gebracht. Leraren werden ook gewaarschuwd voor Cruz, die niet op de campus was toegelaten met een rugzak, berichten Amerikaanse media. De FBI zei dat ze de opmerking op YouTube hadden onderzocht, maar de persoon die de opmerking had geplaatst niet volledig kon identificeren.

Zeventien mensen werden gedood en nog veel meer raakten gewond bij de aanval op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida. Verschillende mensen verkeren in een kritieke toestand. Het is de meest dodelijke schietpartij op een Amerikaanse school sinds 2012.

De Amerikaanse president, Donald Trump, heeft zijn medeleven betuigd vandaag en zei dat hij 'plannen maakte om Parkland te bezoeken'.

Nadat gebruiker Ben Bennight de opmerking van Cruz vorig jaar had gezien in een YouTube-filmpje, maakte hij contact met de FBI en heeft ongeveer 20 minuten gesproken met vertegenwoordigers. Bennight zei dat de FBI opnieuw contact met hem opnam na de schietpartij in Parkland.

De FBI bevestigde donderdag dat ze op de hoogte waren gebracht van de opmerking, eraan toevoegend dat ze "onderzoek" hadden uitgevoerd, maar niet in staat waren de persoon erachter te identificeren.

Ondertussen vertelde wiskundeleraar Jim Gard aan de krant Miami Herald dat de schoolautoriteiten docenten hadden gemaild over het gedrag van Cruz.
"Vorig jaar kregen we te horen dat hij niet op de campus mocht met een rugzak op hem", zei Gard tegen de Miami Herald. "Vorig jaar waren er problemen met hem. Hij bedreigde studenten en ik vermoed dat hij werd gevraagd om de campus te verlaten."

Het is onduidelijk waarom Cruz werd geweerd van de school. Zijn voormalige schoolvriend Joshua Charo zei dat er kogels in de rugzak van Cruz waren gevonden. "Ik kan niet zeggen dat ik geschrokken was," zei Charo na de schietpartij. "Hij leek het soort kind dat zoiets zou doen." Andere studenten herhaalden die mening. "Iedereen voorspelde het," vertelde een lokaal station WFOR. Maar de politie zei dat ze niet waren gewaarschuwd voor een mogelijke aanval door Cruz.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May