Jarige PWO richt bond op voor individuele werkers
15 Feb 2018, 16:19
foto
Armand Zunder bij muurschilderij PWO-gebouw. Zunder is de voorzitter van de Algemene Werknemers Bond. (Foto: René Gompers)


Vanavond wordt de Algemene Werknemers Bond (AWB) gelanceerd. De bond is opgericht voor werkers die nergens zijn aangesloten en geen vertegenwoordiging hebben. “We denken aan de mensen bij de benzinepomp, de vuilophalers, bewakers, mensen in de horeca, in de bouw,” illustreert Armand Zunder, voorzitter van de AWB. “Een heel groot deel van deze werkers is niet georganiseerd.”

De nieuwe bond zal gepresenteerd worden op de receptie van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO). De vakcentrale bestaat vandaag 70 jaar. In verband met de ‘bigi yari’ zijn er enkele activiteiten georganiseerd. De oprichting van de AWB behoort tot een van die activiteiten. Er zijn vanmorgen bloemen gelegd bij het beeld van pater Weidman, oprichter van de eerste vakcentrale in Suriname.

Het aantal werknemers in verschillende beroepen dat niet is georganiseerd, is zeer groot, merkt Zunder nog eens op. “Vanaf vandaag kunnen zij zich op individuele basis aansluiten. Wij zullen dan opkomen voor hun belangen,” geeft Zunder aan. Het eerste bestuur van de AWB is hetzelfde als het PWO bestuur aangevuld met nog twee leden. De AWB wordt om 18 uur gelanceerd in het PWO gebouw aan de Limesgracht.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May