Broki verslaat koploper Santos in eigen huis
11 Feb 2018, 00:58
Santos uit Nickerie blijft de lijst nog aanvoeren van de tweede divisie van de SVB-Telesur competitie. Deze stand kan veranderen na de wedstrijden van vanmiddag.

De 11e speelronde van SVB-Telesur 2e Divisie competitie 2017-2018 is voortgezet met drie wedstrijden. Santos ontving Broki zaterdag in het Asraf Peerkhan Stadion. Het was een wedstrijd vol spanning. Santos werd in eigen huis met 2-1 verslagen. Broki die met veel supporters naar Nickerie kwam, heeft revanche genomen, want in de eerste ronde won Santos in het André Kamperveen Stadion van Broki met 2-1.

Broki heeft via counters de verdediging van Santos onder druk gezet, wat de eerste 15 minuten wel lukte. Na zo een actie werd de speler Sylvano Harry van Santos rood gekleurd, wegens natrappen van een speler van Broki in de 40e minuut. Santos moest verder met één man minder, maar wist het been stijf te houden tot de rust: 0-0.

In de tweede speelhelft heeft Broki het initiatief genomen en in de 60e minuut wist Vahid Vinisie via een combinatiespel de doelman van Santos, te verschalken: 1-0. In de 80e minuut scoorde Toshiro Adensiba doelpunt nummer 2 voor Broki, doordat er een miscommunicatie was in de achterhoede van Santos. Santos kwam terug en kon in de 82e minuut middels een loeier van Alvaro Reingoud de stand reduceren naar 2-1.

Met de winst van Broki op Santos komt Broki nu op een gedeelde 2e plaats met Acoconut met 21 punten. Broki heeft dus één wedstrijd meer gespeeld dan Acoconut. Santos blijft nog de koploper van de 2e divisie. Zondag komen Acoconut uit tegen Tahiti en Flora tegen Slee Jr.

Jong Aurora had Deva Boys, op bezoek. De thuis spelende ploeg won deze wedstrijd met 5-2, waardoor Deva Boys uit 11 wedstrijden blijft steken op -3punten uit 11 gespeelde wedstrijden. Jong Aurora heeft nu wel 14 punten uit 11 wedstrijden maar blijft op een deelde zevende plaats.

Kamal Dewaker kreeg Happy Boys op bezoek in het Ramkhelawan Sport Centrum. KD won met het kleinste verschil van Happy Boys, 1-0. Met deze overwinning schuift KD naar de vijfde plaats met 17 punten uit 11 wedstrijden. Happy Boys gaat naar de vierde plaats met uit 11 wedstrijden 19 punten.