Ouders Moengotapu getraind voor begeleiden kinderen
09 Feb 2018, 20:34
foto
Ouders van Moengotapu met hun certificaat om kinderen te begeleiden bij de taalontwikkeling. (Foto: Stichting Okanisi Pikien)


Na een training van een jaar hebben tien leesouders van Moengotapu een certificaat ontvangen. Zij zullen kinderen van dit dorp in Marowijne begeleiden bij hun taakontwikkeling. Zij hebben verschillende tools gekregen voor het begeleiden van kinderen in de taalontwikkeling, meldt de Stichting Okanisi Pikien.

Stichting Okanisi Pikien werkt sinds 2013 met de oudercommissie verbonden aan de St. Petrus Claverschool te Moengotapu. Deze ouders hebben vanaf het begin laten zien dat zij verandering willen in de leerprestaties van hun kinderen, stelt de stichting.
De ouders hebben het afgelopen jaar drie verschillende trainingen gevolgd, namelijk Introductie Werken met Anderstaligen, Werken met verteltafels en Taalstimulering Algemeen.

Na een laatste opdracht waarin ouders hun kennis konden demonstreren mochten zij hun certificaat in ontvangst nemen. De groep zal nu overgaan tot het dagelijks werken met kinderen in het dorp Moengotapu. Hiervoor is een speciaal Taal & Educatie Centrum gebouwd door Stichting Okanisie Pikien. In de toekomst zal deze zelfde groep andere ouders in Moengo en omgeving bijstaan in het opzetten van ouderwerkgroepen verbonden aan verschillende scholen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May