Suriname zet nieuwe stap met diamantkantoor
05 Feb 2018, 20:34
foto
Glomac, het bedrijf dat Surinaamse edelstenen zal taxeren, opkopen en verkopen, staat aan de Fayalobistraat.


Taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen is nu ook mogelijk in het land. Glomac NV is het bedrijf dat vrijdag zijn deuren heeft geopend en beschikt over een taxateur en twee diamantslijpers.

Het bedrijf zal werken met diamanten, maar ook de gekleurde edelstenen zoals saffieren, robijnen en smaragden die in het binnenland gevonden worden. Glomac kan de waarde van de edelstenen vaststellen. Als de klant besluit om de stenen te verkopen aan het bedrijf, dan worden ze vervolgens verwerkt tot onder andere sieraden. De sieraden zullen van het merk “G” zijn.

In een persbericht zegt Glomac dat legale export van de stenen of internationale verkoop nog niet mogelijk is omdat Suriname niet is toegetreden tot de World Diamond Council. Een dergelijke lidmaatschap zal Glomac en anderen in staat stellen om diamanten te verhandelen op de “zwaar gereguleerde diamantbeurzen in de wereld,” waarvan de bekendste zijn Tel Aviv, New York, Dubai en Antwerpen.

Eenieder die denkt een edelsteen gevonden te hebben, kan daar zekerheid over krijgen bij Glomac dat zijn kantoor heeft aan de Fayalobistraat. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme die onder de notabelen bij de opening was, vindt het een gewaagde stap om in de huidige tijd een dergelijke stap te maken en een voor Suriname volledig nieuwe industrie te starten. Hij heeft het bedrijf gefeliciteerd met de getoonde moed.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May