NPS: Nickerianen doen hun beklag over achteruitgang land
05 Feb 2018, 10:18
foto
Een delegatie onder leiding van NPS-voorzitter Gregory Rusland (tweede van links) afgelopen weekend in Nickerie.


Een delegatie van de Nationale Partij Suriname (NPS), onder leiding van voorzitter Gregory Rusland, heeft het afgelopen weekend een werkbezoek aan Nickerie. Bewoners van het district hebben aangegeven niet blij te zijn met de huidige ontwikkelingen, waarbij zoveel achteruitgang is te merken. Rusland hekelt de achteruitgang die zich niet alleen in Nickerie, maar in het hele land, voordoet. Omdat de NPS vanuit haar verantwoordelijkheid een bijdrage wil leveren om het tij te keren, zal zij de komende periode doorgaan met het traject om hearings te houden en landelijk veldbezoeken te brengen aan verschillende gebieden.

Bewoners van het rijstdistrict gaan gebukt onder de torenhoge prijzen voor goederen en diensten en de hoge tarieven die SZF-particulier verzekerden moeten betalen voor medische diensten. Daarnaast blijkt de moeizame overdracht van percelen een heet hangijzer te zijn. Verschillende mensen beklaagden zich erover dat te lang gewacht moet worden op overschrijvingen. In sommige gevallen dreigen burgers vanwege dubbele uitgiften hun gronden te verliezen.

Behalve veldoriëntaties hebben de partijleden op uitnodiging een aantal gezinnen bezocht. Zij presenteerden hun gezichtspunten en kregen informatie over de positie van de NPS met betrekking tot nationale vraagstukken waaronder de huidige crisis in de financiële, gezondheids-, onderwijs- en veiligheidssector.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May