SBA kan voldoen aan eisen internationaal toernooi
05 Feb 2018, 02:44
foto
Henk Rahan, competitieleider van de Surinaamse Basketbal Associatie. (Foto: Edward Troon)


De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) moet nog diverse aanpassingen doen in de Anthony Nesty Sporthal voor de Caribische Basketbal Kampioenschappen die in juni worden gehouden. Henk Rahan, competitieleider van de SBA, zegt aan Starnieuws dat het voornamelijk om logistieke zaken gaat, die wel in orde zullen komen. “Het is geen organisatorisch probleem, dus dat Suriname het niet zou aankunnen is het niet.”

“Over het geheel genomen zijn we tevreden met wat we hebben gezien, maar er moeten aanzienlijke investeringen worden gepleegd aan de locatie”, zei Patrick Haynes van de Caribische Basketbalconfederatie (CBC) tijdens de jaarlijkse algemene vergadering die zaterdag is gehouden in Ramada Paramaribo Princess.
Haynes benadrukte dat het niet alleen om de wedstrijden gaat. “Het gaat erom dat Suriname kan bewijzen gastland te zijn, dat het vermogen heeft om internationale evenementen van hoge kwaliteit te organiseren.”

Rahan zegt het gedeeltelijk eens te zijn met de opmerking van Haynes. Rahan legt uit dat tijdens de ‘site visit’ verschillende punten, waaronder de hotels, aan de orde zijn gekomen. “De locaties van de hotels zijn bijvoorbeeld onder de loep genomen. Je kan de mensen niet een hotel zetten om dan twee uren lang te rijden om naar de sporthal te gaan. Ze hebben gezien dat alle beoogde hotels op twintig tot vijfentwintig minuten rijafstand van het Anthony Nesty Stadion zijn, dus dat is geen issue.

Volgens Rahan gaat het om de logistieke faciliteiten van sporthal, die een upgrade moeten krijgen naar de standaarden van CBC. “Er moeten aparte kamers komen voor de dopingcontrole, scheidsrechters en medische ondersteuning. Al deze ruimten moeten aan specifieke eisen voldoen. De wedstrijden moeten live worden uitgezonden, dus moet er een stabiele krachtige internetvoorziening aanwezig zijn.”

Haynes kondigde aan in mei een tweede bezoek aan de locatie te zullen brengen om de voortgang te controleren. “Het is voor ons geen issue om de voorzieningen in de sporthal naar internationale standaarden te tillen. We gaan eraan werken, het is een kwestie van investeren”, zegt Rahan zelfverzekerd. Hij vraagt zich alleen af “hoe gaan wij onze investering eruit krijgen”.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May