OBS neemt 25% verhoging; overeenkomst 40% blijft
05 Feb 2018, 04:37
foto
Kenneth Themen, voorzitter van de OBS.


De leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) blijven erbij dat de verhoging van hun tarief 40% is en terugwerkt tot mei 2016. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft meegedeeld dat binnen de Raad van Ministers op dit moment besloten is dat slechts 25% kan worden betaald. Kenneth Themen, voorzitter van de OBS, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de leden voor januari en februari meegaan met 25% verhoging en uitbetaling van twee maanden van de terugwerkende kracht (twk). De uitbetaling moet medio deze maand plaatsvinden. De afgesproken 40% blijft overeind, ook wordt deze later uitgekeerd.

De reguliere betaling van januari is ook niet ontvangen door de bus- en boothouders, terwijl de dieselprijs in een korte tijd twee keer de lucht in is gegaan. Themen zegt dat de regering de ruimte krijgt om vandaag de overmaking te doen. De betaling moet plaatsvinden eind van de maand, met een uitloop tot de 5e van de maand. Indien de dieselprijs in de tussentijd verder omhoog gaat, zullen de leden niet in staat zijn om te tanken en daardoor het schoolvervoer te garanderen. Themen zegt dat de leden begrip hebben getoond voor de financiële situatie van de overheid, maar verwacht dat de betaling van januari vandaag in orde komt.

Het bestuur van de OBS zal dinsdag met de commissie die de trajecten evalueert een onderhoud hebben. De commissie is nagegaan of de trajecten die worden opgegeven door de boot- en bushouders daadwerkelijk worden verzorgd. Themen geeft aan dat er wat verschillen van mening zijn tussen de commissie en de OBS. Bepaalde zaken die volgens de commissie niet kloppen, zullen vergeleken worden met de gegevens waarover de OBS beschikt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May