Mexico: Bijna 200 migranten gevonden in vrachtwagen
04 Feb 2018, 13:40
foto
Mannen, vrouwen en kinderen worden bevrijd uit hun verkrampte positie in de vrachtwagen. (Foto: EPA)


In het noordoosten van Mexico waren bijna 200 migranten zonder papieren uit Midden-Amerika verborgen in een vrachtwagen zonder voedsel of water. De mannen, vrouwen en kinderen werden in de deelstaat Tamaulipas net ten zuiden van de grens van Texas in de vrachtwagen gepropt, zeggen functionarissen.

De migranten waren uit Guatemala, Honduras en El Salvador gereisd en waren op weg naar de Verenigde Staten (VS). Drie mensen zijn gearresteerd op verdenking van mensenhandel.

De Mexicaanse politie zei dat de vrachtwagen bij een controlepunt was gestopt en dat scanners de mensen die erin waren verborgen, hadden ontdekt. Ze hadden geen eten, water of goede ventilatie. Onder de migranten waren er vierentwintig niet-begeleide kinderen.

Vorige maand werden meer dan 170 Midden-Amerikanen zonder papieren in hechtenis genomen in de deelstaten Coahuila en Tamaulipas. Guatemala, Honduras en El Salvador zijn een belangrijke bron van illegale immigranten die de VS worden binnengesmokkeld.

President Donald Trump heeft gezworen om hardhandig op te treden tegen alle immigratie, legaal en illegaal, en is bezig met controversiële plannen voor een muur langs de Mexicaanse grens.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May