Scalian omgeving Donderskamp aan de ketting gezet
02 Feb 2018, 06:35
foto
Een scalian die in de buurt van Donderskamp is opgedoken, is aan de ketting gelegd. (Foto's: Burger Informatie Centrum Boven Coppename)


Een scalian (drijvend goudbedrijf) die opdook in de buurt van het inheemse dorp Donderskamp, in het Boven Coppename-gebied werd aan de ketting gelegd door districtscommissaris (dc) Ludwig Mettendaf.

Bij navraag aan de mannen die op scalian waren, blijkt dat de dredge van een ondernemer is die de opdracht gegeven heeft aan een duwboot om deze naar Nickerie te vervoeren.

De dc vindt dat hier geen sprake is van een zuivere zaak. Hij laat een onderzoek instellen. De politie en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zijn op de hoogte gesteld. Samen wordt het onderzoek verder geleid, meldt het Burger Informatie Centrum Boven Coppename.

De scalian blijft aan de ketting blijven totdat er duidelijkheid komt. Voor de dc is het onmogelijk in Boven Coppename, Wajambo, Coronie en Nickerie goud te mijnen. De kwaliteit van de rijstsector moet gegarandeerd blijven, benadrukt Mettendaf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May