Sierah Zeeuw ontvangt eerste accountancy scriptieprijs
01 Feb 2018, 22:46
foto
V.l.n.r.: Romeo Burgos RA van Crowe Horwath Burgos Accountants, Glenn Gersie, Governor van de Centrale Bank van Suriname en Sierah Zeeuw.


Sierah Zeeuw heeft in Torarica Royal Ballroom de eerste Crowe Horwath Burgos Accountancy Scriptieprijs ontvangen. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet een kandidaat minimaal een acht hebben als eindcijfer voor haar scriptie. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van USD 2.000. Het was gisteren de eerste keer dat er op het gebied van accountancy een scriptieprijs werd uitgereikt in Suriname.

De prijzen zijn overhandigd door de Governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, en de Managing Partner van Crowe Horwath Burgos Accountants, Romeo Burgos RA. De scriptieprijs is met ingang van het studiejaar 2017/2018 door het accountantskantoor Crowe Horwath Burgos Accountants N.V. in het leven geroepen.

Andere voorwaarden om in aanmerking te komen voor de prijs zijn dat de student moet zijn afgestudeerd aan een in Suriname gevestigde universiteit of hogeschool en dat de scriptie niet ouder is dan 2 jaar. De doelstelling van deze prijs is om studenten te stimuleren vaker voor de studierichting Accountancy te kiezen en goed onderzoek te doen op dit vakgebied. Het accountantskantoor hoopt dat het grote tekort aan accountants hierdoor op korte termijn zal worden ingelopen.

Zeeuw is in oktober 2017 afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De titel van haar scriptie luidt ‘De implementatie van het risk-based interne audit plan binnen de divisie Corporate Audit van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V’.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May