Leguaan op 12e T-shirt Dierenbescherming
03 Feb 2018, 02:48
foto
T-shirt ontwerp van Dhiradj Ramsamoedj. (Foto Readytex)


Het nieuwe T-shirt van de Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) is ontworpen door de kunstenaar Dhiradj Ramsamoedj. Zondag wordt tijdens de maandelijkse boekenverkoop in het dierenasiel, het T-shirt gelanceerd door DBS en Readytex. Dit nieuwe T-shirt is het 12e binnen deze samenwerking. Het is het derde T-Shirt dat ontworpen is door een beeldend kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery. De vorige designs waren van Rinaldo Klas en Sri Irodkromo.

Ramsamoedj kiest in zijn ontwerp voor een dier dat nooit eerder op één van de T-shirts is belicht. "Maar, het is een prachtig dier dat zeker de aandacht verdient," zegt de kunstenaar. Niet alleen omdat het zo’n mooi dier is, en zeer zeker niet omdat de leguaan door velen heel graag gegeten wordt, maar omdat de kunstenaar aandacht wil vragen voor de wrede behandeling van deze mooie dieren die in grote getale gevangen worden. Wreed vastgebonden aan de poten, op de grond gesmeten of hangend aan stokken, worden zij langs de weg levend verhandeld. Ramsamoedj vindt dat de leguaan - net zoals elk ander dier - met respect behandeld dient te worden.

"Door dit T-shirt met prachtig kunstwerk van Dhiradj Ramsamoedj te kopen, toont u ook uw liefde en respect voor de leguaan, terwijl u tegelijkertijd het goede en belangrijke werk van de Stichting Dierenbescherming Suriname ondersteunt. Zonder uw hulp redt de stichting het immers niet. Uw donaties en uw aankopen tijdens de maandelijkse verkoopdagen bij het asiel, zijn cruciaal voor de verzorging en de behandeling van de dieren in de opvang en voor alle andere activiteiten van de DBS."

De boekenverkoop bij het Dierenasiel aan de Kanangalaan tegenover de Paramaribo Zoo is op zondag 4 februari van 9:00 uur tot 12:00 uur. Het nieuwe DBS T-shirt is vanaf maandag 5 februari ook te koop bij Readytex.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May