SZF en apothekers werken technische zaken verder uit
01 Feb 2018, 06:15
foto


Het Staatsziekenfonds (SZF) en de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) hebben woensdag een goed onderhoud gehad met elkaar. De betalingen van december zijn afgerond. Partijen hebben meteen vervolgbesprekingen gepland. De dienstverlening aan de samenleving is gegarandeerd, bevestigt SZF-directeur Rick Kromodihardjo tegenover Starnieuws.

Over de stijging van de prijzen van medicamenten, zal verder gediscussieerd worden tussen SZF en VvA om te komen tot een nieuw tarief. Het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) hanteert niet meer de koers van SRD 4.04 voor de US dollar. De koers is per 4 december aangepast naar SRD 7.52 voor de US dollar. Met een winstmarge van 35%, zal het SZF geen extra vergoeding meer van SRD 2,75 per receptregel meer uitkeren.

De VvA wil met het SZF om de tafel zitten om daarover te praten. "Wij zullen dus een rekenmodel bespreken voor de totstandkoming van één tarief. Het huidige vergoedingssysteem zal onder de loep worden genomen. Ook over andere technische zaken moet verder worden gesproken," legt de SZF-topman uit. Dit geldt ook voor het verwerken van de 275.000 receptregels per maand. SZF heeft aangegeven dat de periode van verwerking verruimd dient te worden. Deze zaken zullen allemaal nog verder worden besproken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May