Trump: Ons land is sterk, omdat onze mensen sterk zijn
31 Jan 2018, 00:39
foto
De Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn eerste 'State of the Union'. (Beeld: CNN)


"Ons land is sterk, omdat onze mensen sterk zijn." Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn eerste 'State of the Union' dinsdagavond in het Congres. Hij zei dat het bijzonder goed gaat met de economie van Amerika. Er zijn in een jaar tijd 2,4 miljoen banen gecreëerd. De rente is hoog, terwijl de werkloosheid onder Afro-Amerikanen en Latino's nog nooit zo laag is geweest.

Trump riep de zwaar verdeelde Republikeinen en Democraten op om meningsverschillen opzij te zetten en overeenkomsten te zoeken. Hij benadrukte dat iedereen gekozen is om het volk te dienen. De toespraak van de president werd herhaaldelijk onderbroken door applaus en staande ovatie door de Republikeinen, terwijl de Democraten nadrukkelijk bleven zitten.

De Amerikaanse president verklaarde dat er nog veel te doen is. Het bestrijden van ISIS en Al Qaida zal consequent worden voortgezet. Terrorisme, drugshandel, mensenhandel zijn allemaal zaken die werden veroordeeld door Trump. Hij benadrukte dat hard opgetreden zal worden tegen terroristen. Terroristen die opgepakt waren, zoals de leider van de ISIS, zijn weer vrijgelaten. Deze mensen pakken de strijd weer op. Hier zal verandering in komen. Trump kondigde aan dat gevangenis Guantánamo Bay op Cuba open zal blijven. Hij heeft hiertoe een decreet getekend gisteren.

Trump haalde ook uit naar Cuba, Venezuela, Iran en Noord-Korea. Hij zei dat geen enkel land zo erg is als Noord-Korea. De president benadrukte nogmaals dat hij Amerika op de eerste plaats stelt. Hij sprak een uur en twintig minuten, waarbij hij opriep om samen te werken voor een sterker Amerika.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May