Colombia: Vredesgesprekken met ELN opgeschort
31 Jan 2018, 04:18
foto
President Juan Manuel Santos zegt dat er geen samenhang is tussen de woorden en acties van het ELN. (Foto: EPA)


De Colombiaanse regering heeft de vredesbesprekingen met de linkse rebellengroep, het Nationale Bevrijdingsleger (ELN), opgeschort. Het besluit van president Juan Manuel Santos volgt na aanvallen van ELN in het weekend in het noorden van Colombia. Er zijn zeven politieambtenaren gedood bij die aanvallen en zijn 47 andere mensen gewond geraakt.

De regering zegt dat de groep achter de drie bomaanslagen zat. ELN heeft toegegeven dat het de ergste aanval heeft uitgevoerd, maar heeft geen verantwoording genomen voor de andere twee. De Colombiaanse minister van Defensie zegt echter dat alle drie aanslagen aan elkaar verwant waren.

President Santos zegt dat de gesprekken zijn opgeschort door een "gebrek aan samenhang tussen de woorden en acties van het ELN". Het ELN is de op een na grootste rebellengroep van het land. Het heeft minder leden dan de grootste rebellengroep van Colombia, de revolutionaire strijdkrachten van Colombia (Farc).

In november vorig jaar heeft de regering een herziende vredesovereenkomst met de Farc getekend na vier jaar onderhandelingen in de Cubaanse hoofdstad, Havana. Het ELN had daarna zelf aangegeven bereid te zijn tot vredesonderhandelingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May