Finabank schaft nieuw banksysteem van Temenos aan
30 Jan 2018, 11:55
foto
Eblein Frangie, CEO van Finabank en Enrique O’Reilly – Regional Director Temenos, tekenen het contract.


Finabank NV heeft voor de technologie van Temenos gekozen om de continue groei van de bank te ondersteunen en om haar klanten een optimale service aan te bieden. De bank heeft maandag een overeenkomst getekend met de software specialist voor bancaire- en financiële software. Finabank is aan het uitbreiden, en heeft haar de afgelopen drie jaar activa verdrievoudigd.

De uitvoering van de software zal het gebruik van de diensten van de bank vergemakkelijken door onder andere een innovatief design, meertalige opties voor Nederlands- en Engelssprekende klanten, betere inzichten in data van cliënten en een flexibele architectuur voor optimale integratie. Belangrijke beveiligingsopties en het gebruik van biometrie voor cliënt- en gebruikersidentificatie, zorgen ervoor dat data is beveiligd met een focus op innovatie en modernisering. In combinatie met de Temenos’ Financial Crime productlijn, zal de bank toegang hebben tot een variëteit aan volledig geautomatiseerde, efficiënte en effectieve analytische modules, waardoor het mogelijk zal zijn om financiële misdrijven snel op te sporen en klanten te beschermen. Dit project zal worden uitgevoerd over een periode van 18-24 maanden.

Eblein Frangie, CEO van Finabank, zegt dat het doel van de bank is om de klanten op maat gemaakte financiële producten aan te bieden. "Tijdens de selectie procedure demonstreerde Temenos duidelijk dat zij ons bedrijf en de doelstellingen goed begreep – en hoe wij deze doelstellingen kunnen behalen met de geteste technologieën. De flexibiliteit van het nieuwe platform geeft Finabank de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan de markt en om nieuwe producten en services toe te voegen gedurende onze expansie," stelt Frangie.

Jean-Michel Hilsenkopf, Chief Revenue Officer, Temenos, is verheugd om Finabank te verwelkomen bij de familie Temenos. Temenos Group AG (SIX: TEMN), is gevestigd in Genève, en is een marktleider in software. "Onze uitgebreide ervaring in de regio Latijns-Amerika, in combinatie met de kracht van onze innovatieve en opwaardeerbare softwarepakketten, zal de bank helpen haar groeiplannen uit te voeren en haar digitale strategie te realiseren."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May