US$ 30 miljoen voor urgente importen wordt ingevuld
30 Jan 2018, 07:56
foto
De interdepartementale commissie van het project 'Financiering van urgente importen' is geïnstalleerd door minister Ferdinand Welzijn.


Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft een commissie benoemd om zo snel mogelijk uitvoering te geven aan de kredietfaciliteit 'financiering van urgente importen'. De International Islamic Trade Finance Cooperation (ITFC) heeft hiervoor US$ 30 miljoen beschikbaar gesteld.

Het geld zal gebruikt worden voor de financiering van de importen van grond- en hulpstoffen en verpakkingsmateriaal voor de lokale productie van geselecteerde basisgoederen, medicijnen, medische verbruiksartikelen en input voor de landbouw en tuinbouw. De producent/leverancier van deze producten zal via een internationaal aanbestedingsproces in aanmerking komen voor de levering. Strenge technische voorschriften zullen in acht worden genomen bij de selectie en gunning. De ITFC zal de leverancier rechtstreeks vergoeden nadat de lokale afnemer de tegenwaarde in SRD gestort heeft, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

HI&T is aangewezen als de executieve agent en heeft daardoor de algehele coördinatie van de voorbereidingen, uitvoering, distributie, voorlichting en evaluatie van dit project. Voor de uitvoering van dit project is er na goedkeuring door de Raad van Ministers een interdepartementale commissie geïnstalleerd. In deze commissie zijn de ministeries van HI&T, Financiën, LVV, Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling vertegenwoordigd. Sonja Sewgobind is namens HI&T voorzitter van de commissie. De commissie heeft in het proces van de voorbereidingen om zo spoedig een aanvang te maken met de financiering, al gesprekken gevoerd met geïnteresseerde bedrijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May