Verbeter de wereld, begin bij jezelf
29 Jan 2018, 18:45
foto


Met enige mate van blijdschap en tot zeer grote verbazing las ik via Starnieuws het bericht met als kop 'KPS: stop verspreiden gruwelijke beelden.' Vooropgesteld; ik ben geen psycholoog of psychiater. Ondanks dat heb ik, als leek op het gebied van de gedragskunde, het sterk vermoeden dat er fundamenteel iets mis is met de geestestoestand van de Surinamer in het algemeen en enkele politiemensen in het bijzonder.

Dat zich tussen de correcte mannen en vrouwen barbaren bevinden in onze geüniformeerde diensten, is bij herhaling gebleken; dus geen nieuws. Wat mij wel verbaast, is dat de samenleving en de leiding binnen de diensten het wangedrag van die monsters goedkeurt door te zwijgen over de verwerpelijke mishandelingen die ze plegen en daarna met trots die foto's en videobeelden aan de wereld tonen via het internet.

Wij moeten met zijn allen waken dat geestelijk instabiele (politie)mensen naar willekeur weerloze burgers martelen, folteren en schaamteloos de resultaten van hun barbarij aan de wereld tonen. De foto's van kapot geslagen gezichten, bebloede lichamen en videobeelden, van verdachten en 'daders' die op heterdaad zijn betrapt, waar minstens één persoon herhaaldelijk en plein public in het gezicht wordt geschopt door een 'politieman', terwijl hij in de boeien geslagen op de grond ligt, zijn zaken die de leiding van deze zieke geesten ook moet hebben gezien. Waarom treedt de leiding dan ambtshalve niet corrigerend op of is dat gedrag een reflectie en/of het visitekaart van de top?.

Het is de plicht van elke Surinamer met verstand om zich uit te spreken, te verzetten en een krachtig protest tegen deze wreedheden te laten horen. Dat het KPS nu pas waarschuwt voor de mogelijke gevaren die kunnen voortvloeien uit die verwerpelijke handeling(en), juich ik ten zeerste toe en zeg daarbij liever te laat dan nooit.
Mijn boodschap aan de leiding van het KPS is en blijft, ongezouten: "VERBETER DE WERELD BEGIN BIJ JEZELF."


Kenrich Cairo
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May