Lust en Rust heeft nieuwe aula in gebruik genomen
29 Jan 2018, 05:38
foto
Districtscommissaris Adjai Kali, Enrique Ralim (tweede van links), minister Soewarto Moestadja (2e rechts) met naast hem links Djojobesari Soeparmin, grootste financier van de aula.


De begraafplaats van Lust en Rust in Commewijne heeft een nieuwe aula. De oude voldeed niet meer aan de huidige standaarden en moest dringend worden vervangen. Na de eerste steenlegging in november te hebben gedaan, werd de aula zaterdag opgeleverd en overgedragen aan de buurtbewoners.

De aula is het eerste project van het Ontwikkelingsplatform Commewijne onder leiding van Enrique Ralim. Bij de overdracht waren ook districtscommissaris Adjai Kali, de minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en NDP-topper Ann Sadi aanwezig. De grote financierder van het project is de ondernemer Djojobesari Soeparmin. Hij heeft SRD 80.000 beschikbaar gesteld om het project te laten slagen.

“Ik ben heel erg blij dat ik vandaag mijn eerste officiële project heb kunnen overdragen aan de gemeenschap van Commewijne”, zegt Ralim opgelucht. Voor hem was het een extra uitdaging om als jonge politicus de Commewijners te overtuigen dat hij zijn woorden omzet in daden. “Er zijn heel veel politici die Commewijne veel beloften heeft gemaakt, maar uiteindelijk komt er toch niets van terecht, daarom ben ik blij dat ik mij aan mijn woord hebben kunnen houden”.

Tijdens zijn toespraak merkte Moestadja op dat er in Suriname weinig aandacht besteed wordt aan de verzorging van begraafplaatsen. “We zien in het buitenland dat geliefden begraafplaatsen goed onderhouden. Ze zien er netjes uit. In Suriname lopen wij achter. We moeten hieraan verandering brengen”, zei de minister. Hij deed een beroep op de lokale gemeenschap de aula goed te verzorgen.

Het streven van Ralim is om maandelijks minstens één project te bewerkstelligen. Om dit te realiseren krijgt hij de volle ondersteuning van de districtscommissaris en van Djojobesari. “Wij willen een bushuisje opzetten bij de oversteek van Mariënburg en Johanna Margrita. Scholieren die daar op de boot wachten, hebben nauwelijks beschutting. Wij willen dit project in februari opleveren”, zegt Ralim ambitieus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May