PL verwacht geen gemakkelijke verkiezingsstrijd 2020
28 Jan 2018, 09:35
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo feliciteert kenrvoorzitter George Tarsa van Weg naar Zee.


Pertjajah Luhur (PL) verwacht geen gemakkelijke verkiezingsstrijd op weg naar 2020. Dit zeiden diverse sprekers van de partij tijdens de 'opo yari' bijeenkomst zaterdagavond bij de installatie van de kern Weg naar Zee en die van Welgelegen, Kwatta & omgeving. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zei zich ervan bewust te zijn dat de NDP de PL wil breken. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan en werkt samen met partijleden aan het installeren en herinstalleren van kernen, om de hoofdbestuursverkiezingen van december dit jaar vlot te laten verlopen.

Naast Somohardjo kwamen aan het woord de hoofdbestuursleden Ingrid Karta-Bink, Andy Atmodimedjo en George Tarsa als de nieuwe kernvoorzitter van Weg naar Zee. Karta-Bink riep de aanwezigen op om elkaar te ondersteunen bij de werkzaamheden naar de verkiezingen toe. “We gaan ervoor strijden om in 2020 te overwinnen en verbetering in ons leven te brengen. We gaan werken voor verbetering, voor u, voor onze kinderen en voor onze kindskinderen”, hield ze de mensen voor. Karta-Bink, die namens de PL als parlementariër in Commewijne is gekozen, deed ook een beroep op allen om waakzaam te zijn en niet te trappen in de leugens die worden verteld.

Atmodimedjo benadrukte dat het niet goed gaat in het land, maar wordt alles goed gesproken. Hij verwees naar de staking van ziekenhuispersoneel en de continue stijging van de euro, die vandaag de dag al bijna SRD 10 is. “Als we niets zeggen, gaat het maar door. Wij als PL zeggen het wel. Wij willen opkomen voor onze achterban, maar dan vindt men dat we chanteren. Want we mogen niet praten”, zei Atmodimedjo. Hij merkte op dat ondanks de vele aanvallen op PL, de partij altijd weer is opgestaan. “PL is een rots in de branding”, sprak hij vol overtuiging. Het stemt hem goed dat de leden van de kernen die geïnstalleerd zijn, vrij jong zijn. Ook het feit dat er heel veel jongeren aanwezig zijn, gaf hem een goed gevoel. “We moeten die verbinding maken tussen jong en oud. We moeten samenwerken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons niet laten ophitsen door anderen.”

Somohardjo stelde dat de PL altijd de verkiezingen heeft gewonnen. Echter is de partij in een aantal gevallen verraden geworden. Hij verwees onder meer naar de verkiezingen van 1996, toen de Pendawa Lima een aantal zetels in de wacht wist te slepen, maar door Mohamed Kasto, Waldi Nain en Raymond Sapoen werden verraden. Nain werd toen minister en Sapoen onderminister. De PL-voorzitter kaartte ook aan dat in 2010 verraad werd gepleegd, toen twee leden van de ABOP bij de verkiezing tot parlementsvoorzitter geheel tegen de afspraken in op Jennifer Geerlings-Simons stemden en niet op hem. Middels deze en meerdere voorbeelden heeft Somohardjo willen aangeven dat – in tegenstelling tot wat sommigen denken - niet PL een verrader is, maar juist de partij is verraden, ook door haar eigen leden. “Laten we daarvoor waken. Help ons de partij te zuiveren. Niets is zo pijnlijk als je zoveel in iemand hebt geïnvesteerd en die persoon pleegt verraad”, hield hij de mensen voor.

Hij liep alle leden en sympathisanten op om zich bij de dichtstbijzijnde kern of het partijgebouw te registreren en hun lidmaatschapskaart af te halen. Hij is ervan overtuigd dat de partij in Paramaribo alleen al drie zetels zal halen tijdens de verkiezingen van 2020. “Laten we nu werken aan het installeren van kernen en ons werk voortzetten. We zijn klaar voor de strijd”, zei Somohardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May