WBC en Robinhood delen punten: 1-1
28 Jan 2018, 05:48

De topper van de elfde speelronde bij de Telesur Eerste Divisie competitie van de Surinaamse Voetbal Bond was, ongetwijfeld de wedstrijd tussen WBC tegen Robinhood. Een 1-1 ruststand bleef na 90 minuten spelen in het Franklin Essedstadion ongewijzigd.

De strijdlust was meer te merken aan de zijde van Robinhood. Deze club kwam ook vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ronnie Aloema stuitte ongelukkigerwijs na een voorzet op links laag over het veld, de bal uit de verdediging voor de voeten van Ivanildo Rozenblad. Deze goaltjesdief werkte met een tik de stand uit evenwicht: 1-0.

Robinhood had vooral meer veldoverwicht en een goede balcirculatie vanuit het middenveld. Dit resulteerde in meer aanvallen aan de zijde van Robinhood. De verdediging van WBC daarentegen probeerde met lange ballen de aanvallers te bereiken. Het gelukte WBC om uit een soortgelijk aanval de stand weer in evenwicht te brengen.
Een snelle aanval in de 36e minuut bracht Gillian Maatrijk in stelling. Zijn inzet over doelman Claidel Kohinor was onvoldoende maar doordat Giovanni Drenthe kwma goed inlopen en kon hij de gelijkmaker van dichtbij inschieten: 1-1.

Ook in de tweede helft werd het een spannende strijd waarbij Robinhood de boventoon voerde. 8 minuten in de tweede helft was er een hachelijk moment voor het doel van WBC. Een schot van Roché Rosebel, na een snelle uitbraak van Cerezo Haabo, werd op de doellijn gestopt door Guno Kwasie van WBC.
Robinhood bleef gevaarlijk terwijl WBC overhaast de aanval opzocht met als gevolg vele verkeerde passes. Binhood bleef kansen creëren en vergrootte de druk op het doel van WBC, maar was minder fortuinlijk. De paal bracht bij een van de weinige kansen van WBC redding voor Robinhood. Ook in de laatste 10 minuten van de strijd was Robinhood de agressor in de aanval maar er werd niet meer gescoord.

De wedstrijd was bijzonder omdat het om de nummer 1 WBC, tegen de tweede plek bezitter van de competitie ging. Door deze gelijkspel krijgen ploegen er één competitiepunt bij. WBC blijft gepositioneerd op de eerste plaats, nu met 25 competitiepunten en Robinhood op de tweede plek met 24 competitiepunten. WBC heeft echter één wedstrijd meer gespeeld dan Robinhood, namelijk 11 wedstrijden. Robinhood is nog steeds ongeslagen.