KPS: Stop verspreiden gruwelijke beelden
27 Jan 2018, 12:06
foto


Het Korps Politie Suriname (KPS) doet een dringend beroep op eenieder om geen gruwelijke beelden van moorden (slachtpartijen) te vertonen en te verspreiden. Een recent filmpje dat verspreid wordt, gaat over het doden van een jeugdige. De jeugd die via smartphones veel tijd doorbrengt op social media is blootgesteld aan deze beelden, stelt de politie Public Relations.

Het zorgpunt dat is geopperd, is dat de jeugd en de rest van de samenleving deze gruwelijke beelden als normaal kunnen gaan beschouwen, wat ook mogelijke gevolgen kan hebben. Hoewel het verspreiden van deze beelden geen strafbaar feit oplevert, is het aan het KPS de verantwoordelijkheid dit verontrustende signaal dat door burgers is gegeven onder de aandacht te brengen van eenieder.

Het KPS vraagt om niet mee te doen met het verspreiden of posten van deze gruwelijke beelden op u Facebook."Als samenleving hebben wij de taak en verantwoordelijkheid om de waarden en normen die gelden binnen de Surinaamse maatschappij te beschermen en daar waar het moreel dreigt te vervallen onze ernstige afkeuring daarover uit te spreken en samen te werken aan de reparatie."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May