Para biedt hulp aan gezin met drieling
26 Jan 2018, 16:40
foto
De drieling heeft bezoek gekregen van toppers van Para. Rechts dc Armand Jurel en naast hem Assembleelid Patrick Kensenhuis. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para heeft de pasgeboren drieling (twee meisjes en een jongen) Moana, Morano en Johanna, bezocht op hun woonadres aan de Groenhartweg. In zijn gezelschap bevonden zich ook parlementslid Patrick Kensenhuis, de ondernemer S.Main Transport NV. en enkele ressortraadsleden. Met de geboorte van deze drieling bestaat het gezin nu uit 7 kinderen, wat een zware uitdaging is voor de ouders om naast de andere kinderen nu ook een drieling op te voeden.

De ouders hebben het niet breed en leven in een onafgemaakte stenenwoning. Met de komst van de functionarissen kon worden bewerkstelligd dat er schuiframen aangebracht worden in de kamer van de baby’s voor de nodige ventilatie en de aanschaf van babybedjes om het verzorgen makkelijker te maken.
Volgens Kensenhuis zal er met ondersteuning van ondernemer Main, spoedig gewerkt worden aan de woning, om die af te bouwen en uit te breiden, zodat de kinderen gezond in een gerieflijke huisvesting kunnen opgroeien. De ouders krijgen ook een dienst gedurende een jaar die betaald zal worden door Main om thuis te helpen met de zorg van de kinderen.

De dc erkent de grote uitdaging voor de ouders, om te kunnen voorzien in het levensonderhoud van hun kroost en beloofde een financiële bijdrage te doen voor de nodige babyspullen gedurende enkele maanden. Zij kregen alvast een presentje van de functionarissen inhoudende babyspullen en babyvoeding.

De drieling is in ‘s Lands Hospitaal geboren op 19 december 2017 uit de ouders Isabel Majokko en Kenneth Ajaiso. De bevalling viel een beetje tegen, omdat twee van de baby’s via keizersnee ter wereld werden geholpen. De overige kinderen, een tweeling van 6 jaar en een oudere broer en zus, zijn heel blij met de drieling, meldt de Burger Informatiecentrum Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May