Een jaar celstraf opgelegd in inbraakzaak
25 Jan 2018, 09:17
foto


Dennis W. hoorde op de rechtszitting van woensdag een celstraf van een jaar tegen zich opleggen. De veroordeelde was het afgelopen jaar in oktober op heterdaad betrapt toen hij inbraak pleegde in een woning. Toen de buren hem opmerkten, nam hij de benen en vluchtte hij het bos in. De politie wist hem daarna aan te houden en zij troffen bij hem een spaarpot, spijsolie en enkele andere goederen aan.

Een getuige had aangegeven dat hij Dennis W. zag wegrennen. De benadeelde verklaarde dat er reeds acht keren bij haar ingebroken was. Elke keer had de dader dezelfde methode toegepast en was hij op dezelfde wijze te werk gegaan. Dennis W. gaf aan dat hij een telefoon voor de zoon van de benadeelde had verkocht en dat hij hem nog niet had betaald. Daarom was hij op die bewuste dag op het erf van de benadeelde.

De dader was bezig met een schroevendraaier. Hij had ook een pijpentang bij zich. Kantonrechter Robert Praag legde de man conform de eis van het Openbaar Ministerie de straf op. Hij achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. De verdachte bleef erbij dat hij onschuldig was.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May