Misiekaba gebelgd over uitblijven staatsbesluiten
24 Jan 2018, 00:54
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba. (Beeld: DNA)


Assembleelid Roché Hopkinson (NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs van de wijziging Wet Verdovende Middelen, kreeg volle ondersteuning van zijn fractieleider André Misiekaba. Hopkison klaagde over dat staatsbesluiten die horen bij de wetswijziging bij de behandeling aanwezig zouden zijn. Dit was niet het geval. Misiekaba toonde zijn ongenoegen naar de regering toe over het ontbreken van staatsbesluiten die belangrijk zijn voor de uitvoering van de wet.

Bij belangrijke wetten ontbreken de staatsbesluiten die nodig zijn. Hierdoor komen de wetten niet tot hun recht. Zo zijn de uitvoeringsbesluiten van de Anti-Corruptiewet nog niet af. De staatsbesluiten van de Dierenwelzijnwet zijn niet af. Misiekaba protesteerde tegen de gang van zaken. Hij voerde aan dat het werk op deze manier wordt opgehouden. De NDP-fractieleider vroeg Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons haar invloed aan te wenden opdat de regering deze zaken afrondt. Hij kreeg ook bijval van VHP-fractieleider Chan Santokhi. Ook de Vuurwapenwet stagneert omdat de regering haar huiswerk niet gemaakt heeft.

Minister Soewarto Moestadja, regeringscoördinator in De Nationale Assemblee, zei dat in de Raad van Ministers maandag deze kwestie uitvoerig is besproken. De uitvoeringsbesluiten van de Anti-Corruptiewet worden binnenkort naar het parlement gestuurd. Vicepresident Ashwin Adhin heeft ook de ministers op het hart gedrukt volgens Moestadja om de staatsbesluiten in orde te maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May